FAQs

Joies en estoc

Joies personalitzades

Enviaments, recollida a la botiga i despeses

Canvis i devolucions

Mides

Anells de casament i Taller d’aliances

Or, platí, plata i altres materials

Targetes regal i targetons

Cura de les teves joies

Mesures COVID

Joies en estoc

Com puc saber si la joia que vull comprar està en estoc?

A la descripció de l’article, dins la botiga, s’indica si hi ha estoc.

Quan rebré la meva joia?

El mateix dia que facis la compra, si la joia està en estoc, prepararem el paquet per enviar-lo l’endemà. A partir de llavors, el transportista (MRW) el lliurarà al cap de 24-48 hores a la Península. Els lliuraments a les Balears poden trigar 48 hores més i, a les Canàries, 72 hores més.

I si la joia està en estoc però necessito una altra mida?

En aquest cas, necessitarem uns dies per tenir la joia preparada. Tingues present que canviar la mida requereix un procés de treball, però normalment en una setmana tindrem la joia preparada per enviar-la. Si la necessites abans, fes-nos-ho saber i et confirmarem si ho podem fer possible.

Es poden fer modificacions o personalitzacions a les joies en estoc?

Sí. S’hi poden fer gravats, canviar la mida dels anells (excepte si s’indica el contrari), canviar-ne els acabats, etcètera. Davant de qualsevol dubte, posa’t en contacte amb nosaltres i t’ho confirmarem.

Joies personalitzades

En quins casos es considera que una joia és personalitzada?

Es consideren personalitzades totes les joies a les quals hem de fer alguna modificació: canviar-ne la mida, fer-hi gravats, canviar-ne la gemma, fer-hi un altre acabat, etc.
Per suposat, també són personalitzades totes les joies que fem per encàrrec.

Es pot encarregar una joia personalitzada en línia o cal anar a la botiga física?

Totes les modificacions de joies en estoc es poden sol·licitar directament a través de la botiga en línia, per correu electrònic, WhatsApp o telèfon.
Les joies personalitzades més especials, les que hem de començar a dissenyar des de zero, també es poden encarregar a través de la botiga en línia, però, sempre que sigui possible, serà més fàcil poder-nos trobar a la botiga física i parlar-ne tranquil·lament.

Quins són els terminis d’enviament d’una joia personalitzada?

Per a les modificacions, normalment necessitarem almenys una setmana. Sempre que demanis una modificació ens posarem en contacte amb tu per donar-te tota la informació que necessitis i per dir-te quan ho tindrem enllestit.
Per a les joies personalitzades des de zero, acordarem els terminis conjuntament.
En qualsevol cas, si necessites tenir la teva joia per a una data concreta, fes-nos-ho saber i et confirmarem si és possible.

Puc personalitzar una joia amb un gravat especial?

I tant! Estem especialitzats a fer gravats únics i molt especials. Generalment, els fem amb les tècniques de gravat a burí, que ens ofereixen moltíssimes possibilitats i uns acabats molt interessants.

Enviaments, recollida a la botiga i despeses

Puc recollir la comanda a la botiga física?

Sí, només cal que ens ho facis saber en el moment de fer la comanda. Ens posarem en contacte amb tu per confirmar-te quan pots venir a recollir-la.

Quines són les despeses d’enviament?

Per inaugurar la nostra botiga en línia, actualment totes les nostres joies s’envien sense despeses d’enviament!

Podré fer el seguiment de l’enviament de la comanda?

Sí. Un cop hàgim embolicat la teva joia i preparat el paquet, l’enviarem i te’n farem arribar el número de seguiment.

Què passa si l’enviament es perd?

No et preocupis. Els nostres enviaments estan assegurats. Si mai es perdés, ens encarregaríem de preparar-te de nou la teva joia.

Canvis i devolucions

Puc canviar o retornar una joia en estoc?

És clar! Si quan reps la teva joia (sempre que no l’hàgim personalitzat ni modificat), per la raó que sigui, consideres que no és ben bé el que esperaves, no et va a la mida o, simplement, decideixes que en prefereixes una altra, fes-nos-ho saber durant els 14 dies després d’haver-la rebut i buscarem la solució que més et convingui.
Podràs canviar-la per qualsevol altra joia de la botiga o per una targeta regal del mateix import. Fins i tot podràs retornar-la i guardar-te l’import per fer-te una joia personalitzada. Si a pesar de tot prefereixes retornar-la, també ho pots fer i recuperar l’import de la peça.
En qualsevol d’aquests casos, abans d’enviar-nos la joia, assegura’t d’embolicar-la bé i posar-la ben protegida en una caixa (pot ser la mateixa en què la vas rebre).
Seguidament, posa’t en contacte amb nosaltres i en gestionarem la recollida al teu domicili.
Un cop tinguem la joia de nou i hàgim comprovat que tot està en bon estat, t’enviarem la que hagis escollit (en cas de canvi) o la targeta regal. Si es tracta d’una devolució, et farem el reemborsament a través del mateix mitjà que vas fer el pagament, en un termini de no més de 15 dies.

Puc canviar o retornar una joia personalitzada?

Una joia feta a mida, personalitzada o modificada no es pot canviar ni retornar, ja que l’hem preparada especialment per a tu. De totes maneres, si tens cap problema amb la joia que acabes de comprar, fes-nos-ho saber i buscarem la millor solució.

Qui es fa càrrec de les despeses d’enviament en els canvis i devolucions?

Si vols canviar o retornar una joia, les despeses d’enviament aniran a càrrec teu, excepte en els casos que el canvi o la devolució sigui perquè la joia t’ha arribat en mal estat o està defectuosa, o bé si hi ha hagut un error en l’enviament.
També tens la possibilitat de portar-nos-la directament a la botiga física.

Mides

Com puc saber la meva mida de dit?

T’expliquem tres maneres a través de les quals pots esbrinar la mida del teu dit:

1. Cinta de paper:
Prepara un tira de paper d’uns 3 mm d’ample per, almenys, 70 mm de llarg. Rodeja el dit, a l’alçada del nus, de tal manera que et quedi ben ajustada, que no quedi gens baldera.

Tot seguit marca amb un bolígraf el punt en què el paper s’encavalca sobre l’altra banda (un petit tros de cinta adhesiva t’ajudarà a que no se’t bellugui mentre marques amb el bolígraf).

Desplega el paper (treu la cinta adhesiva que l’aguantava) i amb l’ajuda d’una cinta mètrica o regle pren la mida des del principi fins la marca que has fet amb el bolígraf. Al número resultant en mil·límetres, n’hi restes 40 i ja tens la teva mida de dit!
Així, si per exemple t’han sortit 54 mm, vol dir que la teva mida d’anell ha de ser un 14.

Si t’has fet un embolic amb tota aquesta explicació, fes clic aquí i visualitza el vídeo que hem preparat per fer-t’ho més fàcil.

2. Mesura un anell que et vagi bé:
Pren un anell que et vagi bé de mida i, amb l’ajuda d’un peu de rei (si en tens un a mà) o d’un regle, procura mesurar-ne amb la màxima precisió el diàmetre interior. El número resultant en mil·límetres multiplicat per 3,14 serà el perímetre. Si n’hi restes 40, et sortirà la teva mida de dit.

3. Plantilla per comparar:
Fes clic aquí per anar a la plantilla que t’hem preparat. Imprimeix-la a mida real i posa un anell que et vagi bé sobre els diferents cercles fins que trobis el que coincideix millor. El número que apareix és la teva mida!

I la del canell?

Per esbrinar la mida del canell pots utilitzar la tècnica de la cinta de paper, igual que per esbrinar la mida del dit. Fes clic aquí i visualitza el vídeo que hem preparat, en què s’explica pas a pas.

Què passa amb la llargada dels penjolls i les cadenes?

A la botiga, a la descripció de cada penjoll normalment s’indica la longitud de la cadena, el cable o el collaret, sempre que s’inclogui en el preu. Si tens cap dubte pel que fa a aquesta qüestió, posa’t en contacte amb nosaltres i et donarem una solució.

Anells de casament i Taller d’Aliances

Cal venir a la botiga física per encarregar les aliances?

No és imprescindible. Moltes parelles que viuen a molts quilòmetres de Barcelona ens han encarregat les seves aliances personalitzades. Però, lògicament, tot és més fàcil si ens podem veure en persona, tant per poder-vos provar mostres i veure com us queden posades com per valorar acabats, textures, mides i gemmes d’una manera més eficaç.

Amb quant de temps d’antelació recomaneu encarregar les aliances?

Sempre que sigui possible, recomanem encarregar les aliances amb almenys sis mesos d’antelació. Bàsicament perquè les tingueu abans d’entrar a la recta final dels preparatius i així pugueu gaudir del procés de disseny dels anells.
Les propostes que us oferim són sempre personalitzades: elaborem cadascuna de les joies especials que fem una a una. Per això, treballar amb prou temps sempre ens ajuda a estar tots més tranquils.
De totes maneres, si no heu previst aquesta antelació, procurarem tenir-vos les aliances llestes a temps igualment.

Si volem participar al Taller d’Aliances, cal més antelació?

Si voleu participar al nostre Taller d’Aliances, us recomanem que us poseu en contacte amb nosaltres tan aviat com tingueu la idea de com les voleu. El Taller d’Aliances és una activitat molt personal, i algunes èpoques de l’any les places que podem oferir s’omplen fàcilment.

Podem utilitzar joies familiars per fer les nostres aliances?

Sí. És una de les coses boniques que ens demaneu moltes parelles i, a nosaltres ens agrada molt la idea de fer noves joies aprofitant-ne d’antigues, amb tot el que té d’emocional aquest fet. Això, a més, permetrà que el cost per a vosaltres sigui inferior. Si voleu que les vostres aliances siguin d’un color d’or diferent del que voleu aprofitar, poseu-vos en contacte amb nosaltres i valorarem com ens ho podem fer.

Or, platí, plata i altres materials

Amb quins metalls treballeu?

Treballem amb platí, or de 18 quirats (groc, blanc i rosa) i plata.

Es poden utilitzar joies antigues o familiars per fer una joia nova?

Sí. Si tens joies que no fas servir, una bonica manera d’aprofitar-les és donar-los una segona vida fent servir l’or per fer una nova joia. Consulteu-nos per saber en quins casos es poden aprofitar aquestes joies familiars.

D’on prové l’or, el platí i la plata amb els quals treballeu?

Procurem sempre treballar amb metall reciclat. Sovint els nostres clients i clientes ens porten joies que ja no fan servir i els les comprem. D’aquestes joies, n’extraiem el metall pur (or, platí, pal·ladi o plata) amb l’ajuda d’una empresa especialitzada en l’afinatge de metalls (Laminauro). A partir d’aquí, tornem a fer els aliatges d’or de 18 quirats, platí i plata amb els quals elaborem les noves joies.

Targetes regal i targetons

Puc comprar un targeta regal?

Sí. A la botiga en línia oferim targetes regal de 50, 100, 200 i 500 € (fes clic aquí per veure’n els detalls). També et podem preparar una targeta regal de l’import que vulguis.
Les targetes regal s’envien físicament a l’adreça que ens indiquis, i les emboliquem i preparem perquè les puguis regalar directament.

Si compro una joia per regalar, podeu incloure-hi una targetó amb un text?

Sí. Només cal que ens ho facis saber en el moment de fer la comanda o posar-te en contacte amb nosaltres de seguida per dir-nos quin missatge voldries posar al targetó.

Puc demanar que es lliuri la joia directament a la persona a qui li regalo?

Sí. Podem enviar la joia que acabes de comprar directament a la persona a qui li vols regalar. En aquests casos, assegura’t d’indicar-nos quina és la franja horària ideal per fer el lliurament. Per a qualsevol dubte que tinguis en aquest sentit, escriu-nos o truca’ns i mirarem de gestionar-ho el millor possible per aconseguir que sigui una sorpresa.

Tinc una targeta regal i la joia que vull comprar no és del mateix import. Què passa amb el saldo?

Si la joia que compres val menys diners que el teu val, podràs aprofitar la diferència en futures compres.
Si, per contra, la joia que vols comprar val més, només hauràs de pagar la diferència. Recorda introduir el codi quan se’t sol·liciti.

Quina caducitat té una targeta regal?

Les targetes regal no caduquen. Les pots fer servir quan vulguis.

Les targetes regal valen tant a la botiga en línia com a la física?

Sí. Pots utilitzar-les indistintament i les pots comprar tant a la botiga en línia com a la física.

Cura de les teves joies

Com puc mantenir les meves joies de plata en bon estat?

Per netejar-les, utilitza aigua i sabó. L’aigua tèbia i l’ús d’un raspall de dents suau són una bona manera de netejar les joies i arribar als racons.
Evita els productes químics propis de la neteja domèstica, els perfums, algunes aigües termals, etc.
Sempre que puguis, treu-te les joies quan practiquis activitats de risc, esport o activitats d’impacte o quan hagis de carregar caixes i paquets.
La plata és un metall tou, així que tingues present que es ratllarà amb facilitat quan es friccioni amb altres materials. Els anells acostumen a ser les joies que més es ratllen i es desgasten, ja que estan en contacte continu amb altres materials.
Utilitza camusses suaus per millorar la lluïssor de les zones amb acabats polits.
Hi ha alguns líquids al mercat que serveixen per eliminar l’ennegriment natural de la plata. Si no en trobes a la teva drogueria de confiança, pregunta’ns i t’ajudarem.
Fixa’t si les tanques de les arracades, els braçalets i els penjolls continuen fent la pressió adequada. En cas contrari, visita la teva joieria de confiança perquè hi facin una ullada i les puguin reparar a temps.

És normal que les joies de plata s’enfosqueixin?

Sí, és completament normal i hi ha diverses raons per les quals això passa.
La raó principal és la presència de sofre a l’ambient, en forma de sulfurs. Aquests sulfurs reaccionen amb la superfície de la plata i li donen una tonalitat entre grogosa i quasi negra.
D’altra banda, algunes persones, pel simple fet de portar les joies de plata posades, i a causa del pH de la seva pell, les enfosqueixen. A algunes persones, això els passa sempre i, a d’altres, només a temporades.
L’exposició a alguns productes químics domèstics (lleixiu, per exemple) fan que les joies de plata s’enfosqueixin.
El lloc on guardem les joies també pot ajudar a aquest fenomen. Evita els llocs humits i utilitza sobrets deshumidificadors per evitar-ho o minimitzar-ho.

I, les d’or, com les puc mantenir en bon estat?

Igual que les de plata, les pots netejar amb aigua i sabó. En aquest cas, i si la joia no conté pedres o altres elements fràgils, pots deixar-la una estona en remull en aigua calenta i sabó abans de fregar-la amb el raspall.
Si la joia té diamants o altres pedres, tingues molta cura, especialment en els racons, on és fàcil que es dipositin restes de brutícia.
Fixa’t regularment si les pedres es mantenen fermes o es belluguen. És normal que, amb l’ús, les grapes o bisells que les mantenen a lloc cedeixin. Si això passa, fes una visita al més aviat possible a la teva joieria de confiança. Arreglar això a temps té un cost molt menor que reposar una pedra un cop perduda.
Tingues cura de les tanques d’arracades, braçalets i collarets. Si detectes que algun element no funciona bé o ha perdut força, visita la teva joieria de confiança perquè t’ho arreglin de seguida.

Mesures COVID

Mesures COVID

La pandèmia ens ha canviat la manera de fer i de veure les coses. A Arnald Joies prenem les mesures que recomanen les autoritats competents per tal de minimitzar el risc de contagi. Això es tradueix en l’ús regular de mascareta i gel hidroalcohòlic durant les visites que ens feu a la botiga física.
Així mateix, procurem mantenir la màxima pulcritud en la neteja, l’empaquetatge i la preparació de les joies que compreu a través de la botiga en línia.
Estem al dia de les novetats pel que fa a la transmissió del virus per fòmit (en superfícies) i ens tranquil·litza saber que sembla que no hi ha evidència científica que aquest tipus de transmissió pugui tenir lloc, especialment quan es té cura de la higiene i quan passen moltes hores des que emboliquem la joia fins que la reps i la desemboliques.