Com puc saber la meva mida d’anell?

Vols encarregar un anell i no saps la teva mida o la de la persona a qui li regalaràs?
T’expliquem a continuació tres maneres amb les que la podràs esbrinar:

1. Cinta de paper:

Prepara un tira de paper d’uns 3 mm d’ample per, almenys, 70 mm de llarg. Rodeja el dit, a l’alçada del nus, de tal manera que et quedi ben ajustada, que no quedi gens baldera.

Tot seguit marca amb un bolígraf el punt en què el paper s’encavalca sobre l’altra banda (un petit tros de cinta adhesiva t’ajudarà a que no se’t bellugui mentre marques amb el bolígraf).

Desplega el paper (treu la cinta adhesiva que l’aguantava) i amb l’ajuda d’una cinta mètrica o regle pren la mida des del principi fins la marca que has fet amb el bolígraf. Al número resultant en mil·límetres, n’hi restes 40 i ja tens la teva mida de dit!
Així, si per exemple t’han sortit 54 mm, vol dir que la teva mida d’anell ha de ser un 14.

Per fer-t’ho més fàcil hem preparat aquest vídeo en el que podràs veure el procés pas a pas.

2. Mesura un anell que et vagi bé:

Pren un anell que et vagi bé de mida i, amb l’ajuda d’un peu de rei (si en tens un a mà) o d’un regle, procura mesurar-ne amb la màxima precisió el diàmetre interior. El número resultant en mil·límetres multiplicat per 3,14 serà el perímetre. Si n’hi restes 40, et sortirà la teva mida de dit.

3. Plantilla per comparar:

Clica aquí per descarregar-te la imatge de més avall i imprimeix-la a mida real. Agafa un anell que et vagi bé i posa’l sobre els diferents cercles fins que trobis el que millor s’hi ajusti. I aquesta és la teva mida!