Anell segell personalitzat. Gravat de segells amb dissenys exclusius

A Arnald Joies gravem tot el que vulguis en un anell segell personalitzat d’or o plata, amb qualsevol detall que puguis imaginar.

Què és un anell segell?

Un anell segell és un anell la part superior del qual és plana (rodona, ovalada, quadrada o amb una altra forma) i, generalment, més ampla que la resta de l’anell, on es poden gravar o esculpir lletres, dibuixos, escuts o qualsevol altre símbol. L’ús d’aquest tipus d’anells es remunta a segles enrere, quan no eren un simple ornament, sinó que complien una funció: la d’estampar el segell d’una casa nobiliària o d’una persona (normalment de classe alta) sobre documents, mitjançant lacre o cera, amb l’objectiu de garantir-ne l’autenticitat. Si mirem pel·lícules sobre el rei Artur o Robin Hood, veurem que els personatges “rics” porten aquest tipus de segells als dits, gairebé sempre al dit petit de la mà esquerra. Abans només els portaven els homes, però, actualment, tant homes com dones porten anells segell. Al final de l’article t’expliquem una mica més sobre el seu origen i per què es porten al dit petit.

Com es graven els segells de plata i or?

Com ja saps, a Arnald Joies ens agrada combinar les tècniques artesanals amb les més modernes. En el cas dels anells segell personalitzats, ens decantem per les tècniques de tota la vida: fem el gravat de manera tradicional, amb burí, que és una eina d’acer, punxeguda i de gran precisió, semblant a les que utilitzen els escultors per esculpir, però molt més petita.

Els anells i altres joies també es poden gravar amb làser, però nosaltres preferim fer-ho a mà, perquè ens permet aconseguir una precisió mil·limètrica: cada traç és únic i una mostra del treball artístic que requereix aquest ofici. Ens sembla impressionant; una petita obra d’art per portar al dit.

Per elaborar els nostres gravats, comptem amb un dels millors gravadors del país, cosa que ens permet personalitzar el teu segell de plata o or amb tot el que puguis imaginar: des de lletres fins a retrats, passant per una infinitat de motius.

Però… Com ens ho fem? Doncs, en primer lloc, tries la imatge que vols gravar a l’anell segell, que, com ja hem comentat, pot ser el que tu vulguis (hi ha moltíssimes opcions). Després s’imprimeix el disseny en paper i, a continuació, es disposa sobre el segell d’or o plata. Mitjançant un punxó, es traslladen els punts més importants a l’anell per començar a gravar-lo a mà. S’acostuma a començar per les vores i, després, amb l’ajuda d’instruments òptics d’alta precisió, es continuen treballant la resta de zones de la imatge fins a completar-ne tots els detalls.

El resultat és increïble: un segell d’or o plata personalitzat amb tots els ets i uts. Com ja hem comentat, el mètode tradicional mitjançant gravat amb burí assegura que el teu anell segell és una peça única.

Per crear els nostres anells segell, igual que per a la resta de les nostres peces, tant l’or com la plata provenen d’un procés de reciclatge i afinament, i el disseny i l’elaboració estan fets al nostre taller de Barcelona. Així posem el nostre granet de sorra per contribuir a una economia de proximitat i apropar-nos a una joieria més ètica.

Anells segell personalitzats. Què pots fer?

Què pots gravar al teu segell personalitzat? Molt fàcil: tot el que et puguis imaginar. A la nostra col·lecció Signum trobaràs segells de plata i or ovalats, quadrats i rodons. Et recomanem que escullis la forma de l’anell segell personalitzat que més s’adeqüi al que hi vulguis gravar.

Un cop escollida la forma de l’anell, partint de les teves idees, dibuixos, imatges o fotografies, podem gravar al segell personalitzat retrats, lletres, animals, escuts d’armes, logotips… Tot el que et puguis imaginar! Nosaltres fem que la teva idea sigui una realitat, i amb resultats excepcionals. També pots triar l’acabat de l’anell: ratllat o polit. Pots personalitzar el teu anell segell amb el formulari que trobaràs en el moment de fer la comanda a la nostra web. I també pots escriure’ns un correu o trucar-nos i explicar-nos la teva idea i els detalls que t’agradaria que portés.

Si vols esbrinar la talla d’anell que necessites, en aquest vídeo t’ho expliquem.

L’origen dels segells d’or i plata

Com hem comentat més amunt, els anells de segell tenen un origen molt antic. S’han trobat en excavacions arqueològiques a l’antic Egipte i Mesopotàmia. Les restes que s’han trobat a Egipte daten del 3000 abans de crist (tenen 5.000 anys!), i estan fets sobretot d’or i bronze, encara que també s’han trobat segells d’altres minerals, com la cornalina, la diorita o l’àgata.

De fet, es creu que els egipcis són els precursors de la pràctica de fer servir els anells com a segell. Els gravaven amb jeroglífics i els feien servir per donar validesa a documents jurídics, com si fos una signatura. En aquests anells, denominats signataris, s’hi han trobat inscripcions de caràcter religiós, lemes i noms propis.

Aquesta pràctica es va estendre arreu del món i s’ha fet servir durant segles. A partir de l’edat mitjana, l’ús d’anells de segell era molt comú i, en el cas dels nobles, s’hi feien gravar escuts heràldics (gravats a la inversa) per segellar documents. El més comú era que aquests anells fossin d’or; tot i això, depenia de l’escala social i el poder econòmic de qui els portava. En aquell moment, els anells segell es van començar a portar al dit petit de la mà esquerra, per una qüestió més pràctica que estètica: així s’evitava cremar-se la mà o els altres dits amb la cera o el lacre fosos en segellar un document.

Com sempre, a Arnald Joies estarem encantats d’escoltar les teves propostes per a un anell segell personalitzat de plata o or i fer-lo realitat. Pots fer-ho des de la nostra botiga electrònica o posar-te en contacte amb nosaltres per venir a veure’ns al taller i crear la peça ideal per a tu o per a algú que t’importi.