Joies per encàrrec

T’has preguntat mai per què la gent es fa fer joies per encàrrec? Quin sentit tenen? Val la pena encarregar una joia en en lloc de, simplement, comprar-la ja feta en una joieria o per internet? En aquest article us donem resposta a aquestes preguntes i us expliquem algunes de les raons per les quals creiem que sí que val la pena regalar (o regalar-se) una joia per encàrrec.

Què és una joia per encàrrec?

Una joia per encàrrec és la que els joiers creem especialment per a la persona que l’encarrega. Són peces úniques, amb un valor sentimental afegit. De vegades, el client ja ve al taller amb una idea molt clara del que vol; d’altres sap que vol una joia especial i personalitzada, però ens demana consell i ajuda a l’hora de dissenyar-la i crear-la. En qualsevol cas, el joier és el que acaba creant un disseny al gust del client i que, a més a més, pugui perdurar en el temps.

Hi ha dues raons principals per encarregar una joia personalitzada:

1. Celebrar ocasions especials

Moltes vegades vols trobar una joia especial per a una persona o una ocasió especial. La teva filla fa 25 anys. El noi amb qui estàs ha perdut l’anell del seu avi que tant li agradava i que no es treia mai. Aviat farà 10 anys d’aquell primer petó. T’han ascendit a la feina i et vols fer un regalàs. La teva neboda es casa. Vols demanar-li a la dona de la teva vida que es casi amb tu… Hi ha mil motius per regalar (o regalar-se) joies!

Comences a buscar idees per internet, et mires i remires totes les joies que pots a Instagram o a Pinterest i et passeges per tots els aparadors de les joieries del teu barri per trobar la joia perfecta, però no hi és. Sí, hi ha coses que potser s’assemblen al que buscaves, però no ho acaben de ser exactament. Si la gemma d’aquest penjoll fos rosa en lloc de blava, seria del color preferit de la meva filla i li encantaria. Potser si aquell anell fos una mica més ample, s’assemblaria més a l’anell de l’avi que va perdre el meu xicot. Si la cadena del penjoll fos més llarga, seria la joia perfecta per celebrar els nostres 10 anys junts. Si aquelles arracades fossin una mica més petites, em quedarien fantàstiques. Si aquest solitari tingués una altra forma, a la meva futura dona (Espero que digui: “Sí”!) li aniria (mai millor dit) com a anell al dit… Però no. No és el que volies. Quina ràbia, oi?

Llavors és que ha arribat el moment de plantejar-te demanar-li a un bon joier que et faci una joia per encàrrec. Una joia que sigui única. Una joia que sigui al gust exacte de la persona que la portarà. Una joia que digui: “M’importes i he encarregat aquesta joia especialment per a tu”.

A més, encara que poguessis trobar una joia a l’aparador d’una joieria o (fins i tot) per internet, el fet de poder encarregar-la i fer-la a mida i al teu gust hi aporta un valor afegit: la sensació que està feta especialment per a aquesta persona i ocasió.

2. Aprofitar joies familiars

De vegades tens joies a casa que tenen valor sentimental, perquè eren de la teva tia, o de la teva àvia, o del teu pare. Però el disseny de la peça no t’agrada o és antiquat i saps que no te la posaràs perquè no és gens ni mica del teu estil. Tot i així, aquesta joia és “bona” i porta un diamant (o un safir, o un òpal, etc.) preciós que t’agradaria lluir en una joia més “moderna”, feta al teu gust.

Doncs, què millor que aprofitar aquestes joies familiars per donar-los una nova vida? Quina millor manera de conservar el record de la persona a qui van pertànyer que fer-ne una joia per encàrrec? Crear un anell, un braçalet o unes arracades nous a partir d’aquesta joia que no et poses és una manera molt original de reciclar joies antigues que sabem que no ens posarem perquè l’estil no ens encaixa, però que tenen una història al darrere que volem conservar.

Com ho fem?

A Arnald Joies estem molt a favor tant de les joies personalitzades com del reciclatge de materials per crear-les. De fet, moltes de les nostres aliances per encàrrec estan fetes amb joies antigues de la família dels nuvis, cosa que ens sembla molt simbòlica, ja que barregem les joies de les dues famílies per formar-ne una de nova.

Com ja hem comentat, hi ha mil ocasions per crear una joia personalitzada per encàrrec: anells, polseres, penjolls, arracades… Tu només ens has de portar una idea; de la resta, ens n’encarreguem nosaltres.

Aquí pots veure algunes de les joies que hem fet per encàrrec en el passat. Nosaltres les anomenem les nostres joies amb història, perquè totes tenen una història al darrere; algunes felices, algunes no tant, però totes simbolitzen alguna cosa.

No dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres si vols una joia personalitzada per a tu o per a algú especial. Estarem encantats de fer que la teva idea sigui una realitat.