Anell segell amb inicials. Una joia personalitzada per sempre

Un anell segell amb inicials és una joia única amb un gran significat emocional: es pot utilitzar com a símbol d’amor i compromís en un anell de casament, com a senyal de pertinença en un anell de família, com a mostra d’afecte en un anell d’amistat, o, fins i tot, com una demostració d’autoestima si et decideixes a autoregalar-te’n un.

No fa gaire ja vam escriure un article sobre els nostres anells segell personalitzats, un tipus d’anell amb motius gravats com a segell. Aquests gravats poden ser, entre d’altres, dibuixos, escuts heràldics, motius geomètrics o orgànics o, molt sovint, inicials, que és el tipus de gravat del qual et parlarem avui.

Una aliança diferent

Al primer article sobre anells segell personalitzats, et vam explicar que aquest tipus d’anells s’utilitzava com a segell per signar documents, però el que no et vam dir és que també servien com a anell de compromís o de casament. En aquest cas, a més a més dels escuts familiars, el gravat també podien ser una o més lletres, que s’acostumaven a correspondre amb les inicials d’una sola persona o amb la primera lletra de cada nom de la parella.

A molts països del món encara es manté aquesta tendència i molts anells de casament són anells tipus segell. En el nostre cas, no és habitual, però això no vol dir que, de tant en tant, un parell de “valents” decideixin utilitzar aquest tipus d’anell com a aliança. Nosaltres creiem que cada parella ha de poder donar-se el gust de portar la joia que més se’ls adapta per mostrar el seu amor, i, si és un anell segell, doncs, encantats d’ajudar-los a aconseguir les aliances dels seus somnis.

De la mateixa manera, no cal passar per l’altar per poder portar sempre posada una mostra del vostre amor. Actualment hi ha moltíssimes parelles que, tot i tenir un compromís estable, no volen signar papers. En aquest cas, els anells segell de parella són una alternativa fantàstica a les aliances de casament convencionals. És tan fàcil com decidir-se i… Voilà!

Pertinença a una família o a un grup

Els humans sempre hem sigut d’agrupar-nos en tribus o clans. Hi ha poques persones que se salvin del desig, o la necessitat, segons com es miri, de pertànyer a alguna cosa més gran que nosaltres mateixos, de sentir que no estem sols. Tradicionalment, aquest suport, aquesta ajuda, aquests valors comuns, al nivell més immediat, els hem trobat en la nostra família. No en va, per a moltes persones, la família és el primer. És per això que portar un anell segell familiar pot ser una declaració dels valors de la nostra nissaga. Aquest tipus d’anells són un regal perfecte per a fites importants a nivell personal o familiar: aniversaris “rodons”, consecució d’un objectiu, etc.

Alhora, en moltes ocasions, trobem “la nostra altra família” fora de l’àmbit familiar en grups d’amics o clans amb qui coincidim per aficions o per feina. A la cultura anglosaxona, sobretot, és molt habitual trobar col·lectius els membres dels quals porten el mateix anell després d’haver aconseguit superar una prova de pas. Pensem, per exemple, en els anells de campions de l’NBA o l’NFL, que no deixen de ser (Sí, l’has encertat!) anells segell amb pedres precioses i l’escut de l’equip.

Amistat eterna

Un altre motiu pel qual adquirir un o dos anells segell amb inicials és el gran vincle d’amistat que es pot crear entre dues persones. Al món actual, en què sovint costa trobar parella, moltes vegades ens recolzem en “la família que triem”: els nostres amics. L’afecte que podem sentir per ells es pot comparar, de vegades, amb l’amor fraternal, sobretot amb les persones que, tot i que els anys van passant, segueixen al teu costat. Potser no tenim germans de sang ni parella, però, des de fa anys i panys, podem comptar amb aquella persona a les verdes i a les madures. Com tots sabem, aquestes amistats no tenen preu. Quina millor manera de demostrar-li el nostre afecte que regalar-li un anell segell amb inicials?

Declaració d’intencions

Finalment, un anell segell també pot simbolitzar una declaració d’intencions individualment després d’aconseguir un objectiu vital, en fer-ne quaranta (o trenta, o cinquanta) o, simplement, perquè et ve de gust. Per què no donar-te el gust de tenir un anell segell amb les teves inicials? Al capdavall, aquests anells són tan atemporals que els podràs portar tota la vida.

En qualsevol cas, a Arnald Joies sempre utilitzem la tècnica tradicional del gravat amb burí per plasmar el motiu als nostres anells segell amb inicials o amb altres gravats. Pots fer una ullada a la nostra col·lecció Signum per agafar idees i, si t’hi animes, personalitzar el teu anell segell d’or o de plata amb inicials per a tu o per a algú que t’importa. Si et cal ajuda, com sempre, et pots posar en contacte amb nosaltres i estarem s encantats d’assessorar-te. T’esperem!